LOV neemt ook deel aan Overleg Kommissie Zederik Ondernemers. OKZO is een overkoepelende ondernemersvereniging in de gemeente Zederik. Zij vertegenwoordigt ondernemersvereniging Actio Ameide, Ondernemersvereniging Meerkerk (OVM) en dus ook Lexmondse Ondernemersvereniging (LOV). OKZO voert namens de leden overleg met de gemeentelijke instelling en zet zich in voor collectieve vraagstukken, plannen en knelpunten die ondernemers aangaan.

Het OKZO bestuur bestaat uit bestuursleden van de voornoemde verenigingen. Onder aanvoering van voorzitter Jan C. van Bemmel vindt er vier keer per jaar een bestuursvergadering plaats en één keer een Algemene Leden Vergadering in combinatie met een bedrijfsbezoek.

OKZO voert minimaal drie keer per jaar overleg met het college van burgemeester en wethouders waarbij diverse voor het ondernemersklimaat van belang zijnde zaken worden besproken en organiseert de jaarlijks terugkerende ontmoeting tussen ondernemers, gemeenteraad en B&W. Daarnaast is de OKZO nieuwjaarsreceptie inmiddels een begrip. 

OKZO levert desgevraagd input voor beleidsnota’s en neemt deel aan diverse werk- en klankbordgroepen in het kader van beleidsvoorbereiding, ook in regionaal verband. Aan initiatieven zoals de Beursvloer Zederik en het Business Event Vijfheerenlanden wordt de nodige medewerking verleend. OKZO is momenteel ook nauw betrokken bij het fusieproces tot een nieuwe gemeente Vijfheerenlanden en neemt zitting in een Vijfheerenlandenplatform voor ondernemers met het oog op een gezamenlijke ondernemersvereniging Vijfheerenlanden. Maar is bijvoorbeeld ook betrokken bij de organisatie van een politieke avond voorafgaande aan gemeenteraadsverkiezingen. 

Algemene doelstelling van OKZO is om in samenhang met de lokale/regionale overheid en overige relevante organisaties het behouden en zo mogelijk bevorderen van een gunstig ondernemersklimaat binnen Zederik.
Het secretariaat wordt gevoerd door Karin Verhoef.

Contact

Postbus 10
4128 ZV Lexmond
Tel. 06-5387 0418
E.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.