Maria de Jong werkt in mei een jaar als Media Adviseur voor Kontakt Mediapartners. Zij vertelt over haar veelzijdige job en wat dit werk zo leuk maakt. “Je hebt echt een adviserende rol.”
Kontakt Mediapartners (KMP) is een online en offline mediabedrijf, dat zich al bijna 40 jaar een specialist binnen de communicatie mag noemen. Het bedrijf is wekelijks verantwoordelijk voor dertien edities van nieuwsblad Het Kontakt, waarbij iedere editie ook zijn eigen website heeft. Daarnaast geeft men magazines uit, produceert men flyers en denkt KMP mee met bedrijven over social media gebruik en andere online oplossingen.

“En dat veelzijdige aanbod maakt het zo leuk”, vertelt Maria de Jong. “Dagelijks ga ik op bezoek bij bedrijven om te achterhalen wat zij willen op het gebied van marketing. Doordat we zo veel verschillende diensten kunnen aanbieden kunnen we per bedrijf kijken welke route het beste bij hen past. Je stippelt dus samen met de klant een heel plan uit voor een bepaalde periode. Mensen hebben vaak het beeld van advertentieverkopers dat ze ‘deuren intrappen’, maar dat klopt niet. Het is onze taak om goed te luisteren naar de wensen van de klant en op basis van onze kennis van de lokale markt een advies uit te brengen. Je moet goed aanvoelen welke kant een bedrijf op wil. Daarnaast is iedere gesprekspartner anders. De één is heel zakelijk, terwijl de ander eerst over ‘koetjes en kalfjes’ wil praten. Daarin moet je meebewegen.”

Maria is verantwoordelijk voor de (potentiele) klanten in en om Vianen. Binnen een jaar merkt ze dat steeds meer bedrijven haar weten te vinden. Ze legt uit: “In het begin wil je dat zo veel mogelijk bedrijven weten wie je bent en wat je voor ze kunt betekenen, dus benader je veel bedrijven zelf. Nu bellen zij mij steeds vaker. Het leukste voorbeeld is misschien wel de overeenkomst die we onlangs hebben gesloten met een goudsmid. Toen ik daar voor het eerst kwam, hadden ze slechte ervaringen met lokaal adverteren. Ik heb hun verhaal aangehoord en heb samen met hen naar een oplossing gezocht. Ze zijn gaan adverteren en zijn sindsdien heel enthousiast over de resultaten. We zijn inmiddels bezig met het maken van een productcatalogus.”

Maria staat er niet alleen voor, in totaal heeft KMP een team van 13 Media Adviseurs. “Wanneer ik twijfel over hoe ik iets zal aanpakken, kan ik dus altijd bij één van mijn collega’s terecht. We leren van elkaar. Voor sommige projecten, zoals magazines, werk je nauw met andere Media Adviseurs samen. Wanneer het magazine af is, lever je dus ook echt samen een tastbaar eindproduct af.''

Kontakt Mediapartners

Maria de Jong

kontakt

Zuidzijde 131  -  2977 XE Goudriaan
06 20 43 94 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.